Kultura
SYLVESTER STALLONE PRIZNAO KOJI JE NAJBOLJI AKCIONI FILM KOJI JE SNIMIO: "Bio sam jako zadovoljan i iskreno sam mislio..."
Prije 13 min0
Tikvice su mnogima omiljena ljetna namirnica. Mnogo je jela koja možete napraviti s ovim povrćem, a jedno od najpopularnijih svakako su zapečene tikvice punjene mesom i sirom.
Gastro
24. Jun. 2022 24. Jun. 2022
0
Sastojci:
50 dag mljevene junetine (ili drugog mesa po želji)
2-3 veće tikvice
1 crvena paprika
1 srednji luk
10 dag mozzarelle
5 dag naribanog parmezana
3 kašike maslinovog ulja
sol, biber, čili i drugi začini po želji
Priprema:
Za ovaj recept trebat će vam malo veće tikvice kako biste mogli napraviti udubljenje dovoljno veliko za punjenje. Tikvice operite, ogulite i prepolovite. Ako imate domaće nešpricane tikvice, ne morate ih guliti. Lagano čajnom kašikom iz njih izdubite sredinu koju stavite sa strane na tanjir.
Luk i papriku nasjeckajte na sitno. Dinstajte luk na ulju pet minuta pa potom dodajte papriku i dinstajte nju dok malo ne omekša. Dodajte mljeveno meso i dinstajte 10 minuta. Posolite, popaprite, dodajte čili i ostale začine po svojoj želji. Na kraju dodajte izdubljeni dio tikvice i dinstajte dok voda koja će iz njih izaći ne ispari.
Zagrijte peć na 180 stepeni. Pravougaoni protvan malo namastite uljem i posložite na njega tikvice. U smjesu potom ubacite ribani parmezan i mozzarellu natrganu na manje komadiće te malo promiješajte. Napunite tikvice i stavite ih u peć na 15-20 minuta dok se sir lijepo ne otopi i zapeče.
Kultura
SYLVESTER STALLONE PRIZNAO KOJI JE NAJBOLJI AKCIONI FILM KOJI JE SNIMIO: "Bio sam jako zadovoljan i iskreno sam mislio..."
Prije 13 min0
Društvo
VELIKI USPJEH U16 VATERPOLO REPREZENTACIJE BiH U LJUBLJANI: Neum slavi bronzane momke
Prije 26 min0
Estrada
MITAR MIRIĆ PROGOVORIO O KARIJERI I FINANSIJAMA: "Šaban i ja smo bili najskuplji"
Prije 40 min0
Politika
SEMIR EFENDIĆ ODGOVORIO KEMALU ADEMOVIĆU: "Bilo bi jako lijepo da se on malo informiše o stvarnom stanju, pogotovo o tim..."
Prije 42 min0
Gastro
KUCKANJE PO NJIMA NIJE BAŠ POUZDAN METOD: Ovo su tri najbolja načina kako da izaberete sočnu lubenicu
11. Jul. 20250
Gastro
AKO STE USTALI, A U KUĆI NEMA KRUHA: Možete napraviti ove brze pogačice od samo tri glavna sastojka
12. Jul. 20250
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.