AKO USISIVAČ SLABO "VUČE": Isprobajte ovaj trik i radit će besprijekorno

Rješenje ove situacije je i više nego jednostavno.

  • Jeste li znali

  • 24. Jun. 2022  24. Jun. 2022

  • 0

Usisivač je neizostavan kada se čiste stan ili kuća. Međutim, dugotrajnom upotrebom desi se da usisivač sve slabije radi.

Srećom, rješenje ove situacije je i više nego jednostavno. Evo šta bi trebalo uraditi da ponovo bude kao nov.

Prvo, otvorite dio usisivača u kome se nalazi kesa za prašinu. Obratite pažnju na gumu na poklopcu. Ova guma bi, kada se poklopac zatvori, trebalo da ostvari kontakt sa gumom na kesi za prašinu i da hermetički dihtuje.

U ovom slučaju na gumi su se stvorile naslage prašine koje su na nekim mjestima debele i do jednog milimetra.

Zbog toga dvije gume ne prijanjaju jedna na drugu i motor umjesto da vuče vazduh kroz crijevo usisivača, vazduh uvlači između ove dvije gume što značajno smanjuje snagu čišćenja.

Slično se može desiti i na gumenom dijelu kese za prašinu. Rješenje je, pretpostavljate, jednostavno. Vlažnom krpom odstranite tvrde naslage sa gume. Isto uradite i na kesi za prašinu.

Nakon toga potrebno je i očistiti filtere koji se poslije duže upotrebe usisivača znatno zaprljaju. Izvadite usisni filter iz ležišta. Isto uradite i sa filterom koji prečišćava vazduh koji izlazi iz usisivača.

Oba filtera prvo dobro istresite, a zatim operite vodom i deterdžentom (možete i staviti nove u koliko ih imate). Nakon sušenja vratite filtere na mjesto.

Kada budete uključili usisivač vidjećete da on ponovo radi kao nov - dobro usisava i ne pregrijava se.

Ukoliko i dalje ne radi, ili pozovite majstora da provjeri ili je vrijeme za kupovinu novog, prenosi Krstarica.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...