GENERALNI SEKRETAR NATO-a PROGNOZIRAO RASPLET RATA: "Najvjerovatnije će se ići za pregovarački sto"

Stoltenberg je rekao da će rat u Ukrajini najvjerovatnije biti završen pregovorima.

  • Svijet

  • 25. Jun. 2022  25. Jun. 2022

  • 0

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg dao je svoje prognoze kada je u pitanju okončanje vojnih dejstava u Ukrajini koje su nastale kao posljedica otvorene agresije Rusije na ovu zemlju.

Stoltenberg je rekao da će rat u Ukrajini najvjerovatnije biti završen pregovorima.

"Najvjerovatnije će ovaj rat biti završen za pregovaračkim stolom. Imamo odgovornost da Ukrajini osiguramo najsnažniju moguću poziciju i da im pomognemo da ostane suverena i nezavisna evropska država", rekao je Stoltenberg za El Pais.

Prema njegovim riječima, najbolji način da se to postigne je snažna vojna i ekonomska podrška, te uvođenje strogih sankcija Rusiji.

On je istakao da NATO pomaže Ukrajini jer je to Kijev tražio i dodaje da "nema totalnog rata između Alijanse i Rusije".

"Uvijek je rizično kada se mir uzima zdravo za gotovo", napomenuo je Stoltenberg.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...