POČELA PRIMJENA SPORAZUMA IZMEĐU KOSOVA I ALBANIJE: Otvorene granice u vrijeme vikenda tokom ljetnje sezone

Od danas pa sve do 30. septembra prilikom ulaska sa Kosova u Albaniju i iz Albanije na Kosovo, neće biti uobičajene kontrole vozila i dokumenata.

  • Regija

  • 25. Jun. 2022  25. Jun. 2022

  • 0

Danas je počela primjena sporazuma između Kosova i Albanije koji je dogovoren na posljednjem sastanku dvije vlade, a odnosi se na potpuno otvaranje granice u vrijeme vikenda tokom ljetnje sezone.

Od danas pa sve do 30. septembra prilikom ulaska sa Kosova u Albaniju i iz Albanije na Kosovo, neće biti uobičajene kontrole vozila i dokumenata.

Na sastanku dvije vlade je dogovoreno da od 1. juna do 30. septembra, svakog vikenda, građani prelaze granice bez potrebe za provjerom i kontrolom dokumenata kako bi se izbjegle gužve i čekanja na izlazak, odnosno ulazak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...