TOLIKA JE NESTAŠICA VODE: Milano zbog suše gasi fontane, gradonačelnik obećao da će spasiti životinje i biljke

Gradonačelnik Milana Beppe Sala je na Facebooku u subotu napisao da se gašenje neće odnositi na fontane koje sadrže biljke i životinje.

  • Svijet

  • 25. Jun. 2022  25. Jun. 2022

  • 0

Zbog neprestane suše na sjeveru Italije, gradsko područje Milana želi ugasiti neke od svojih fontana, piše njemačka agencija dpa.

Gradonačelnik Milana Beppe Sala je na Facebooku u subotu napisao da se gašenje neće odnositi na fontane koje sadrže biljke i životinje. Male fontane na pločnicima, na kojima teče voda za piće, će također nastaviti raditi zbog nadolazećeg toplinskog vala. Međutim, grad više neće zalijevati zelene površine.

Sala je također pozvao građane da smanje potrošnju vode u svojim kućanstvima i predložio da klimatske uređaje ne postavljaju na temperaturu nižu od 26 stupnjeva Celzija radi uštede energije. Lokali bi u tu svrhu trebali svoja vrata držati zatvorenima.

Pokrajinski predsjednik Lombardije, gdje se nalazi Milano, već je najavio izvanredno stanje u petak zbog suše. Milano je sada počeo slijediti preporuke. Sala nije rekao kada će mjere stupiti na snagu.

Italija se već neko vrijeme suočava s visokim ljetnim temperaturama i s jako malo kiše. Najdulja talijanska rijeka Po je na nekim mjestima presušila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...