SPREMA SE NOVI EGZODUS S BALKANA: Njemačka privremeno uvozi strane radnike zbog nedostatka u...

Ministar rada Hubertus Heil je rekao da poslodavci moraju isplaćivati plaće sukladno kolektivnim ugovorima i pružiti pristojan smještaj za ograničeno vrijeme.

  • Ekonomija

  • 26. Jun. 2022  

  • 0

Njemačka će dopustiti ulazak stranih radnika zbog manjka djelatnika u njemačkim zračnim lukama kao privremenu mjeru, objavio je njemački list Bild am Sonntag, navodeći ministre unutarnjih poslova, prometa i rada.

Zračne luke diljem Europe, uključujući Njemačku, suočavaju se s nedostatkom osoblja usred povećanog kretanja putnika zbog ukidanja većine epidemioloških mjera uvedenih zbog COVID-a 19.

Fotografije putnika koji u dugim redovima čekaju na sigurnosnu provjeru u zračnoj luci u Düsseldorfu ranije ovog tjedna pokazale su razmjer deficita radne snage, koji je izazvao kaos tijekom turističke sezone.

Ministarstva unutarnjih poslova, rada i prometa započet će zajedničku kampanju dovođenja privremenih stranih radnika kako bi radili u njemačkim zračnim lukama, napisao je Bild, dodavši da u zračnim lukama postoji manjak od 2.000 do 3.000 zaposlenika.

Cilj kampanje je iz Turske u Njemačku dovesti četveroznamenkasti broj kvalificiranih radnika koji će biti zaposleni na nekoliko mjeseci od srpnja.

Ministar rada Hubertus Heil je rekao da poslodavci moraju isplaćivati plaće sukladno kolektivnim ugovorima i pružiti pristojan smještaj za ograničeno vrijeme.

- Želimo ukloniti bilo koji oblik socijalnog dampinga i iskorištavanja, rekao je Heil, prema Bildu.

Socijalni damping je praksa isplaćivanja nižih plaća od uobičajenih na nekom tržištu rada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...