TEKTONSKE PROMJENE U EVROPI: Johnson zainteresovan za Macronov projekat, želi da se Ujedinjeno Kraljevstvo ponovo angažira u...

Johnson je tom prilikom upozorio Macrona na opasnost dogovornog rješenja u Ukrajini sada jer postoji rizik produženja svjetske nestabilnosti, saopćio je Downing Street.

  • Svijet

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 1

Britanski premijer Boris Johnson zainteresiran je za francuski projekt Europske političke zajednice koji bi omogućio da se Ujedinjena Kraljevina nakon brexita ponovo angažira u Europi, objavio je danas ured francuskog predsjednika nakon sastanka Johnsona i Emmanuela Macrona.

U saopćenju piše da je Macron primjetio veliki entuzijazam kod britanskog premijera kada je govorio o Europskoj političkoj zajednici koja bi Britaniji omogućila da se ponovo angažira u Europi.

Dvojica čelnika su razgovarala na margini summita G7 u Bavarskoj.

Macron i Johnson se složili da je sada moguće preokrenuti tok rata

Johnson je tom prilikom upozorio Macrona na opasnost dogovornog rješenja u Ukrajini sada jer postoji rizik produženja svjetske nestabilnosti, saopćio je Downing Street.

Prema istom izvoru, dvojica lidera su se složila da se radi o ključnom trenutku razvoja sukoba te da je moguće preokrenuti tijek rata.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...