LEGENDARNI VELŠANIN SVE IZNENADIO: Više neće igrati u Evropi, u novom klubu igrat će sa čuvenim italijanskim defanzivcem Chiellinijem

Gareth Bale trebao bi nakon 7. jula pristupiti ekipi Los Angelesa u američkoj MLS ligi.

  • Sport

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 0

Kapiten velške nogometne reprezentacije 32-godišnji Gareth Bale, europske nogometne travnjake će zamijeniti američkim i zaigrati u MLS-u za Los Angeles FC, u koji je početkom juna prešao i italijanski stoper Giorgio Chiellini.

Bale je od 2013. bio član Real Madrida u koji je stigao iz Tottenhama za tada rekordnih 85 miliona funti. S "kraljevskim klubom" je pet puta osvojio Ligu prvaka, triput je bio prvak Španije, a jednom pobjednik španskog Kupa kralja.

Bale razmišljao o prekidu karijere?

U posljednje dvije sezone je zbog povreda i ispadanja iz forme odigrao značajno manje utakmica nego što je to bio slučaj u prvih šest godina provedenih u Madridu.

Stoga su se britanskim medijskim prostorom proširile špekulacije da bi Bale mogao okončati karijeru, ako reprezentacija Walesa ne uspije izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. No, Velšani su u utakmici doigravanja u Cardiffu pobijedili Ukrajinu i prvi put nakon 1958. izborili mjesto na završnom turniru SP-a.

Među mogućim Baleovim novim poslodavcima spominjan je i engleski drugoligaš Cardiff, gdje bi kapetan reprezentacije mogao biti pod nadzorom ljekarske službe.

Odlučio se za odlazak u SAD

No, na kraju se odlučio za odlazak na drugi kontinent u ligaško takmičenje koje je započelo u februaru, a osnovni dio sezone će završiti u oktobru. Bale bi trebao pristupiti Los Angelesu nakon 7. jula, kad će biti otvoren drugi dio prijelaznog roka.

Trener ekipe je nekadašnji američki reprezentativac Steve Cherundolo, a LAFC je trenutačno na vrhu tabele Zapadne konferencije MLS-a. Do kraja osnovnog dijela sezone odigrat će još 19 utakmica.

Doigravanje u MLS-u će trajati do 5. novembra, kad je na rasporedu finalna utakmica. To je tačno 16 dana prije nego što bi reprezentacija Walesa trebala odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv reprezentacije SAD-a. U grupi B su još Engleska i Iran.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...