ŽELITE SE INFORMISATI: Hrvatska pooštrila mjere na granicama, kazne vrtoglave ako unesete ove proizvode

Prije puta valja se informirati što se i u kojoj mjeri može prenijeti preko granice, jer su kazne vrtoglave.

  • Regija

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 2

Turisti su jedva dočekali relaksirane Covid-mjere i provjere na granicama. To znači i kraća čekanja, na šta se svakoga ljeta turisti žale.

Ljetne gužve kakve smo znali bilježiti još nisu počele. Doljani su jedan od najprometnijih graničnih prijelaza u ovom dijelu naše zemlje. Na prelazak granice sa susjednom Hrvatskom znalo se čekati i po dva i pol sata.

Stoga iz Granične policije savjetuju da se koriste i drugi granični prijelazi da bi se relaksirali Doljani i smanjile gužve.

"Važno je napomenuti da osim Međunarodnog graničnog prijelaza Doljani imamo i MGP Bijača, MGP Gabela, MGP Zvirići, MGP Crveni grm i MGP Orahovlje", ističe Kristijan Markić, inspektor za graničnu kontrolu jedinice GPBiH Doljani, piše Federalna.ba.

Republika Hrvatska postrožila je mjere kada je riječ o unosu roba u tu zemlju. Ranije su sankcionirali unos većeg broja cigareta i duhanskih proizvoda, sada je lista zabranjenoga još veća.

Unos mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda potpuno je zabranjen, dok, primjerice, ribu, med, jaja možete prenijeti tek u određenoj količini.

Prije puta valja se informirati što se i u kojoj mjeri može prenijeti preko granice, jer su kazne vrtoglave. Za neke prekršaje, poput neprijavljivanja robe, čak i do 25.000 maraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...