EDIN FORTO POSJETIO REISA KAVAZOVIĆA: Govor mržnje je opasnost za svaku slobodu

Forto je reisa Kavazovića pozvao da budu partneri protiv govora mržnje.

  • Vijesti

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 3

Premijer KS i predsjednik Naše stranke Edin Forto posjetio je danas Rijaset Islamske zajednice u BiH i sastao se s reisu-l-ulemom Huseinom efendijom Kavazovićem. Povod sastanka je bila eskalacija govora mržnje u javnom prostoru KS.

Forto je reisa Kavazovića pozvao da budu partneri protiv govora mržnje.

„Duboko sam uvjeren da u Bosni i Hercegovini ne smije biti prisile na izbor između individualnih i kolektivnih sloboda. Kolektivne slobode, uključujući naravno i vjerske, su jednako zakonom zagarantovane kao i individualne. Govor mržnje je opasnost po sve te slobode i moramo ga odstraniti iz javnog prostora. Islamsku zajednicu i uvaženog resiu-l-ulemu u tom procesu vidim kao iskrene partnere. To, istovremeno, znači i partnerstvo na evropskom putu BiH.“

Reis Kavazović je u nedjelju uputio otvoreno pismo vlastima KS i Grada Sarajeva upozoravajući ih da su odgovorni za javni moral, te da se na neke pojave šuti, a da se problematizira zvuk ezana koji muslimane poziva na molitvu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...