POKUŠAJ PREKO ALBANIJE, IMA RAMA VEZU: Dačićevom ministru u Vladi Srbije zabranjen ulazak na Kosovo

Ružić je trebao da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

  • Mini market

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 3

Branko Ružić, prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštio je da mu je zabranjen ulazak na Kosovo, "iako je blagovremeno bio najavljen u skladu sa svim procedurama i dogovorima", prenose agencije.

Ružić je trebao da prisustvuje Danu Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji se tradicionalno organizuje na Vidovdan, 28. juna, svake godine.

"Odluka da resorni ministar ne prisustvuje svečanoj sjednici povodom dana jednog od naših najznačajnijih univerziteta još jedan je u nizu dokaza koji potvrđuju osion odnos privremenih vlasti u Prištini i njihovu nespremnost na bilo kakav kompromis i poštovanje bilo kakvog dogovora", rekao je Ružić.

Možda će mu stranački šef iz SPS-a Ivica Dačić pomoći.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...