PREDSTAVE NA ULICAMA GRADA I SREDNJOVJEKOVNOJ TVRĐAVI: Bihaćko ljeto će i ove godine biti posebno

Iako Bihać nema pozorišnu dvoranu, niti festival veliki budžet, publika će moći uživati u više od 10 predstava iz cijele regije, za koje se već traži karta više. 

  • Kultura

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto" ubraja se među značajnije kulturne događaje u Unsko-sanskom kantonu. I ove godine ova manifestacija okuplja teatarske profesionalce iz naše zemlje i regije, a trajaće do 15. jula. 

Dvadeset četvrti festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto" i ove godine pružit će publici raznovrsne sadržaje i jako bogat program. Iako Bihać nema pozorišnu dvoranu, niti festival veliki budžet, publika će moći uživati u više od 10 predstava iz cijele regije, za koje se već traži karta više. 

"I ove godine smo se potrudili da predstave izvedemo na ulice grada Bihaća. Imamo dvije predstave koje će se igrati na otvorenom, jedna na srednjovjekovnom gradu Sokolac, gdje igra Zijah Sokolović. To je poseban doživljaj. Vidjelo se prošle godine da Bihać ima publiku", izjavila je direktorica Kulturnog centra Bihać Erna Begatović.

Večeras će biti igrana i predstava "Voz" Zvezdara teatra iz Beograda, čiji su protagonisti Sergej Trifunović i Vojislav Brajović. Ovo im je, ujedno, i prvi put da su u gradu na Uni.

"Ja sam uvijek bio pobornik festivala. U tim našim sredinama, naročito malim, važno je da postoji razmjena naše umjetnosti, a ono što me posebno obradovalo, to je da sam prvi put u Bihaću. Okruženje je rajsko", kaže Brajović.

Organizatori su ove godine predstavili i prvu vlastitu predstavu. Festival, također, donosi i predstave za djecu, performanse i promocije knjiga, kao i koncert Amire Medunjanin. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...