ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI SA ZMIJSKOG OTOKA: Pogledajte kako su ukrajinske snage uništile ruski sistem "Pancir" (VIDEO) 

Napad dolazi manje od nedelju dana nakon što je južna operativna komanda Ukrajine ciljala na ostrvo, sa satelitskim snimcima koji pokazuju velike gubitke Kremlja.  

  • Svijet

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 1

Ukrajina je ponovo napala ruski garnizon na strateškom Zmijskom ostrvu, samo nekoliko dana nakon što je zadala značajan udarac crnomorskim snagama Vladimira Putina napadom na ključnu ispostavu.  

Ministarstvo odbrane Ukrajine saopćilo je da su ukrajinske trupe uništile ruski protivvazdušni sistem Pancir u seriji napada na ostrvo u nedelju uveče.   

Napad dolazi manje od nedjelju dana nakon što je južna operativna komanda Ukrajine ciljala na ostrvo, sa satelitskim snimcima koji pokazuju velike gubitke Kremlja.  

Ruski protivvazdušni sistem Pancir, radarska stanica i vozila oštećeni su u napadu 20. juna, a u nedjelju potpuno je uništena kolona ruskih raketnih bacača. 

Ukrajinci su potekle sedmice projektilima pogodili jednu od naftnih platformi u Crnom moru, koje je Rusija otela Ukrajini nakon aneksije Krima 2014. godine.  

Više NATO zemalja Ukrajini je poslalo Harpoone, moćne protivbrodske rakete, kako bi se odbranili od ruske blokade crnomorskih luka, čime je spriječen izvoz desetaka miliona tona ukrajinskog žita u siromašne zemlje.  

Danska je Ukrajini isporučila i kopnene lansere za Harpoone, SAD je najavio da će poslati dodatne, a Ukrajinci su se nedavno pohvalili kako su dobili dovoljno ovih raketa da njima potope cijelu rusku crnomorsku flotu.  

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...