KAD POMISLIŠ DA GORE NE MOŽE: Dodik i Bećković u Višegradu otkrili spomenik Meši Selimoviću

"Važno je da se ovdje okupimo i budemo zajedno sa Republikom Srpskom i njenom snagom"; poručio je Dodik i zahvalio svima koji su doprinijeli današnjem činu, a posebno skulptoru Zoranu Kuzmanoviću.

  • Mini market

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 22

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik učestvovao je danas u otkrivanju spomenika Meši Selimoviću u Andrićgradu i tom prilikom poručio da je pisac danas dobio trajno mjesto zajedno sa ostalim velikanima.

"Dobio je mjesto gdje ćemo se okupljati svake godine sa novim sadržajima i svim onim što je potrebno da ne bismo zaboravili na sebe". rekao je Dodik koji je u Andrićgrad došao na obilježavanje “Vidovdanskih dana”.

Dodik je poručio da je važno držati se svojih velikana i svoje istorije.

"Važno je da se ovdje okupimo i budemo zajedno sa Republikom Srpskom i njenom snagom"; poručio je Dodik i zahvalio svima koji su doprinijeli današnjem činu, a posebno skulptoru Zoranu Kuzmanoviću.

Dodik je podsjetio na na sve ono što je prethodilo stvaranju Andrićgrada.

"Ja sam svjedok napora jednog velikog čovjeka da realizuje veliku ideju. To je Emir Kusturica koji se usudio da otpočne i izgradi Andrićgrad"; rekao je Dodik.

On je istakao da je Andrićgrad "trajni beleg" i trajna osnova za kulturno-umjetničku destinaciju.

"Nemam riječi zahvalnosti za takvo nešto. Znam za sve izazove, za sve probleme i kada smo jedan drugoga i neke oko nas smirivali, koliko je to bilo teško", rekao je Dodik.

On je istakao da je ponosan na Kusturicu jer je uspio da pobijedi i sebe i omogući da se dođe do momenta kada Andrićgrad postaje stanište za neke od najvažnijih ljudi u srpskoj istoriji.

Spomenik su zajednom sa Dodikom otkrili pjesnik Matija Bećković i profesor Milo Lompar.

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...