"SB" NA SJEDNICI, VIJEĆNICI DALI PODRŠKU IZGRADNJI SKYWALKA U SARAJEVU: Obnavljat će se i Opservatorij na Trebeviću (FOTO)

Izgradnji “Sarajevo skywalka” kojeg su pozdravile brojne Sarajke i Sarajlije, te podršku pružile i institucije drugih nivoa vlasti.

  • Društvo

  • 29. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 1

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva vijećnici su dali podršku gradskim infrastrukturnim projektima:

- Izgradnji “Sarajevo skywalka” kojeg su pozdravile brojne Sarajke i Sarajlije, te podršku pružile i institucije drugih nivoa vlasti.

“Sarajevo Eye/Oko Sarajeva” je turistički poduhvat koji će u potpunosti biti prilagođen prirodnom ambijentu bez značajnih intervencija.



- Rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i izrade planske dokumentacije, što je jedan od osnovnih preduslova za obnovu i restauraciju kompleksa Astronomskog opservatorija Trebević.

- Uređenju Spomen-obilježja Vječna vatra, koji će biti zaštićen i imati stalni videonadzor. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...