OKRUTNI DIKTATOR VRAĆA DUG PUTINU: Priznao separatističke republike u Ukrajini

Prva država nakon Rusije priznala je dvije ruske separatističke republike u Ukrajini - Donjecku Narodnu Republiku i Luhansku Narodnu Republiku.

  • Svijet

  • 29. Jun. 2022  29. Jun. 2022

  • 0

Odluku o priznanju separatističkih republika Donjecka i Luhanska donijela je Sirija, potvrdio je izvor iz ministarstva vanjskih poslova te zemlje, a prenijela je Agencija SANA. 

"Pozivajući se na zajedničku volju i želju za uspostavom odnosa na svim područjima, Sirijska Arapska Republika je odlučila priznati nezavisnost i suverenost Narodne Republike Luhansk i Narodne Republike Donjeck", navodi se.

Također se navodi kako će se "uspostaviti komunikacija s obje zemlje kako bi se dogovorili okviri za jačanje odnosa, uključujući uspostavu diplomatskih odnosa u skladu s dobro poznatim pravilima".

Sredinom juna sirijski predsjednik Bashar al-Assad objavio je da je naredio početak odgovarajuće procedure.

Rusija je DNR i LPR, koji su dio velike ukrajinske regije Donbas, priznala 21. februara, a tri dana nakon toga ruski je predsjednik Vladimir Putin započeo invaziju na Ukrajinu. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...