AFERA O KOJOJ JE BRUJAO CIJELI SVIJET: Gdje je nestala Monica Lewinsky

Žena koja je izazvala najveći skandal koji historija pamti, ove godine puni 49 godina.

  • Show

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 0

Monica Lewinsky i danas dobro živi od skandala sa plavom haljinom, koju je uprljao bivši američki predsjednik.

Afera koju je sa pažnjom pratio cijeli svijet otkrivena je sasvim slučajno. Cijela priča je eksplodirala, a Levinsky se tada našla na stubu srama.

Podsjećanja radi, Monica Lewinsky je u Bijelu kuću došla nakon što je 1995. godine završila psihologiju. Tada je, sa samo 20-ak godina, upoznala američkog predsjednika sa kojim će ući u kratkotrajnu aferu.

"Nisam imao seksualne odnose sa tom ženom", izjavio je tada Bill Clinton, a ta rečenica će ostati upamćena kao jedna od najpoznatijih izjava iz njegovog mandata. I jedna od najvećih laži, jer će Levinsky kasnije priznati da su imali oralni seks.

Žena koja je izazvala najveći skandal koji historija pamti, ove godine puni 49 godina, a promijenila je nekoliko profesija. Radi kao biznismen, psiholog i zabavljač. Poslije skandala je živjela u New Yorku, Londonu, Portlandu.

Poslije afere koja je potresla cijeli svijet, Monica je dugo govorila da pati od posttraumatskog stresa. Na kratko vrijeme se povukla iz javnog života, ali je onda riješila da se suoči sa medijima.

alt

Monica Lewinsky iz 1999. godine

1999. godine osniva firmu "The Real Monica" i prodaje tašne. Poslije skandala je promijenila nekoliko poslova, a između ostalog vodila je i nekoliko emisija, pojavila se u HBO seriji "Monica i crno i bijelo". Pojavila se epizodno u nekoliko serija, pisala je kolumnu za "Vanity Fair" i bila je prisutna u javnosti.

Samo je za autobiografiju dobila pola miliona dolara

Od sredine 1990-tih, kada se dogodio skandal, do danas uspjela je da inkasira 1,5 miliona dolara. Ona je jedna od prvih osoba koja je uspjela da zaradi na reputaciji koju joj je uništio internet.

Samo je za knjigu "Monica's Story", koja je objavljena 1999. godine dobila avans od pola miliona dolara.

alt

Monica Lewinsky iz 1998. godine

Pošto je bila bucmasta, Monica je dobila milion dolara da oslabi od jedne kompanije. I uspjela je.

Danas pomaže žrtvama nasilja, između ostalog

Umjesto da bježi od svoje prošlosti i strahova, odlučila je da ih prihvati i da živi sa njima. Postala je borac za ljudska prava i učestvuje u radu mnogih organizacija koje štite ljude od verbalnog i psihičkog nasilja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...