PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ IDE SVE DALJE I DUBLJE: "Ne postoji niko ozbiljan ko može da ospori ijednu riječ predsjednika Vučića"

Iznenadila sam se kad sam slušala konferenciju za novinare predsednika Vučića pre dva dana, je je bio „nikad oštriji, ali i nikada iskreniji“, rekla je Brnabić.

  • Regija

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 1

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je za TV Prva da suština najnovijih poteza Prištine nije u registarskim tablicama, već u stalnom maltretiranju i teroru nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

"Srbija se ne ponaša licemerno i jedina je zemlja koja se drži međunarodnog prava", rekla je Brnabić za TV Prva i ukazala da izjava portparola Evropske komisije Petera Stana potvrđuje sve što je govorio Aleksandar Vučić pre dva dana.

Iznenadila sam se kad sam slušala konferenciju za novinare predsednika Vučića pre dva dana, je je bio „nikad oštriji, ali i nikada iskreniji“, rekla je Brnabić.

Sve što je rekao – sve stoji, sve je apsolutna istina. Ne postoji niko ozbiljan ko može da spori ijednu reč i tezu iz njegovog obraćanja, rekla je Brnabić.

Ona je ukazala da se međunarodna zajednica ponaša licemjerno kada govori o nepovredivosti teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država, aludirajući na Ukrajinu, dok niko ne pominje da su pogriješili u slučaju Srbije.

Srbija se ne ponaša licemerno ni prema kome i mi smo jedini koji u potpunosti pošuje međunarodni pravo i prinicip teritorijalnog integriteta međunarodno priznatih država nepovrediva u slučaju i Ukrajine i Srbije, rekla je Brnabić.

Radimo na tome da obezbedimo sve što nam je potrebno za zimu, navela je Brnabić i podsjetila na dogovore o gasnim skladištima u Mađarskoj, dok je sada fokus na uvozu uglja.

Imamo još mnogo posla do toga da kažemo - sve je u redu, rekla je Brnabić i istakla da će biti "malog" usklađivanja cene struje zbog troškova za obnovljive izvore energije, ali tako da ne bude udar na životni standard građana.

Brnabić je ponovila da će penzije biti uvaćena za 19,2 odsto, dok će se gledati da povećanje plata u javnom sektoru bude dvocifreno, kao i rast minimalca.

Poseta crnogorskog premijera Dritana Abazovića je bila dobra, pozitivna, pokrenuli smo neka važna pitanja i Srbija je sve uradila što je bilo do nje za uspostavljanje direktnog platnog prometa između dve države, navela je premijerka.

Brnabić je konstatovala da je Abazović imao i dobar sastanak sa patrijarhom Porfirijem, da je nacrt Temeljnog ugovora dobro prihvaćen, što bi bila istorijska stvar.

Ona podsjeća da je bilo mnogo otvorenih pitanja u odnosima dve države, ali da sada veruje da postoji iskrena namera da postanu veoma dobri.

Upitana da li će uzvratiti posetu Podgorici, Brnabić je rekla da bi to voljela, ali je želja predsjednika Repubike da Srbija što prije dobije novu vladu i red bi bio da se sačeka premijer u punom mandatu za takvu posjetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...