AKO STE SPREMILI LOZINKU U CHROME: Evo kakve vas novosti čekaju

Najnovija nadogradnja za menadžer lozinki omogućava ručno dodavanje ovlasti, nezavisno o platformi.

  • HiTec

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 0

Google je ažurirao Chromeov i Androidov menadžer za lozinke u nastojanju pozicioniranja kao alternative samostalnim rješenjima poput 1Passworda i Bitwardena.

Verge piše da je najznačajniji dodatak ovog puta mogućnost ručnog dodavanja prijava, umjesto direktnog pohranjivanja pri korištenju. Ova je opcija donedavno bila dostupna samo za računala, ali sad je mogu koristiti vlasnici 'svih platformi'.

Menadžer nove generacije povezat će Chrome i Android 'jednostavnim i unificiranim iskustvom menadžmenta lozinki' koje automatski grupira više lozinki koje se koriste na istoj stranici. Google kaže da nova značajka 'touch-to-login' koristi prijavu pomoću okvira za potvrdu na dnu zaslona kako bi prijavu učinio bržom.

Googleov menadžer za lozinke već ima mogućnost provjere slabih i često ponovno korištenih lozinki (koje na Androidu može automatski promijeniti) te ispuniti rubrike za lozinke u aplikacijama na iOS-u - izvan Chromea.

Kompanija kaže da nastavlja investirati u menadžer lozinki kako bi podržao nove tehnologije poput prijave bez lozinke (koje Apple također planira uvesti u Safari).

Google, unatoč približavanju značajki menadžera onima koji rade kao zasebne aplikacije, i dalje izgleda kao da oklijeva oko uvođenja menadžera izvan drugih programa poput Chromea. 9to5Google, doduše, kaže da je moguće staviti kraticu za Googleov menadžer lozinki direktno na Home ekran na Androidu, što je dobar korak prema naprijed.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...