KORISNI SAVJETI: Ovo je najgori sastojak kojeg možete dodati kafi ako pazite na kilažu

Ako volite kafu, onda već dobro znate i koji vam je najukusniji dodatak.

  • Zdravlje

  • 02. Jul. 2022  02. Jul. 2022

  • 0

Nažalost, ako želite izgubiti kilograme, onda biste trebali i razmisliti mogu li vas sastojci kafe spriječiti da stignete do cilja.

Postoji jedan popularni dodatak kafi za kojeg stručnjaci upozoravaju da ga je bolje izbjegavati ako brojite kalorije.

Osobi trener Macy Sarbacker i nutricionistica Megan Brynok navode kako svako ko pazi na svoje kilograme mora izbjegavati dodatak kafi koji sadrže šećere, poput vrhnja za kafu.

Nitko ne može poreći da je vrhnje ukusan dodatak za kavu no ipak stručnjaci upozoravaju te dodaju da ako već dodajte vrhnje kafi razmislite da isto tako možete popiti jedan milkshake.

Sarbacker dodaje kako će i razine glukoze u krvi porasti ako na prazan želudac popijete slatku kafu a to će voditi tome da cijeli dan osjećate želju za hranom. Osim što ćete biti gladni, kafa sa šećerom i vrhnjem znači i unos puno kalorija.

Naučili smo dakle da kafa s puno dodataka nije dobra za one na dijeti, ali to ne znači da morate piti samo crnu kafu, važno je samo ne dodavati zaslađeno vrhnje ili šlag. Potrebno je pripaziti i na količinu pa ne pretjerujte.

Možete koristiti i prirodne zaslađivače poput stevije ili cimeta.

Jedna od stvari koja pridonosi nakupljanju kilograma je prejedanje. Ključ kod gubitka kilograma je u tome da se zasitite ali zdravim namirnicama i napicima koji sadrže proteine i nutrijente koji će vas zasititi. Peptidi kolagena su odličan dodatak ako želite izgubiti kilograme jer će proteini biti ti koji će vas zasititi, a okus kafe neće mijenjati. Ne samo da ovo potvrđuju istraživanja već stručnjaci kažu kako oni koji piju ovakvu kafu tvrde da su uvijek siti do ručka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...