IRAN IZVOZI GRAĐEVINSKI MATERIJAL U RUSIJU: Vrijednost 3 milijarde dolara

Prije toga, zvanični Teheran potvrdio je da je podnio zahtev da se pridruži bloku BRIKS.

  • Ekonomija

  • 02. Jul. 2022  

  • 0

Zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Mahdi Safari rekao je danas da ta zemlja planira izvoz građevinskog materijala u Rusiju vrijedan tri milijarde dolara.

"U provinciji postoje veliki kapaciteti za proizvodnju građevinskog materijala, poput cementa, koji bi trebalo da poveća izvoz“, naglasio je, dodavši da sjeverna iranska provincija Sjeverni Korasan može to da iskoristi.

Na sastanku sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom nakon Kaspijskog samita, iranski predsjednik Ebrahim Raisi izjavio je da želi da poveća bilateralnu razmjenu sa zvaničnom Moskvom i "učini je nezavisnom od zapadnog sistema finansijske razmjene", ukazujući na porast trgovine i ekonomskih odnosa između dvije zemlje proteklih mjeseci.

Prije toga, zvanični Teheran potvrdio je da je podnio zahtev da se pridruži bloku BRIKS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...