DOBRE VIJESTI ZA PORODICE U BH. KANTONU: Za treće i svako sljedeće dijete 500 KM mjesečno do sedme godine života

Zakon je upućen Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona na usvajanje.

  • Društvo

  • 06. Jul. 2022  06. Jul. 2022

  • 0

Vlada Zapadnohercegovačkog kantona usvojila je Prijedlog Zakona o zaštiti porodice s djecom.

Zakon je upućen Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona na usvajanje.

Kako je navedeno iz Vlade ZHK, prijedlog je upućen zbog pogoršanja ekonomske situacije i povećanja troškova života koji se posebno odražava na višečlane porodice.

Također, kako je navedeno prisutan je sve veći negativni prirodni prirast stanovništva odnosno smanjenje nataliteta i fertiliteta.

“Uvođenjem ove mjere, odnosno planiranim iznosom potpore od 500,00 KM za treće i svako sljedeće dijete u obitelji do dobi od 7 godina, višečlanim obiteljima je omogućeno lakše nošenje s troškovima izdržavanja obitelji, a roditeljima koji žele imati više od dvoje djece donošenje odluke o povećanju obitelji, zbog čega se očekuje povećanje fertiliteta i nataliteta u Županiji Zapadnohercegovačkoj”, navedeno je iz Vlade ZHK.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...