ZAUSTAVLJANJE ISPRED PREDSJEDNIŠTVA BiH: Kolona s tabutima žrtava genocida prolazi kroz Sarajevo do Potočara...

Doček tabuta u Potočarima predviđen je oko 16.30 sati.

  • Društvo

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 0

Kamion s tabutima 50 identifikovanih žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici koje će 11. jula smiraj naći u Potočarima na 27. godišnjicu genocida iz Visokog prema Sarajevu kreće u 10 sati.

Tužna kolona zaustavit će se u Ilijašu, a zatim u Vogošći.

Ispraćaj tabuta planiran je za 12 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH gdje će se okupiti predstavnici udruženja žrtava, građani, te predstavnici vjerskog, političkog i javnog života BiH.

Posljednjem ispraćaju prisustvovat će i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Građani će moći odati počast i ispred Spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, kao i pored pijace Markale, gdje će se kolona također nakratko zaustaviti, nakon čega će se uputiti ka Srebrenici, gdje je u 16.00 sati predviđeno zaustavljanje ispred Gradske džamije.

Doček tabuta u Potočarima predviđen je oko 16.30 sati.

Zbog Kurban-bajrama za jedan dan je pomjeren ispraćaj kolone iz Visokog do Potočara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...