ŠOKANTAN VIDEO: Bivši japanski premijer bori se za život, pogledajte trenutak kada je izvršen atentat na Abea i akciju hvatanja osumnjičenog

Lokalne vatrogasne jedinice tvrde da Abe naoko nije pokazivao znakove života dok je prebacivan u bolnicu.

  • Hronika

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 0

Japanska nacionalna televizija NHK javlja da je bivši japanski premijer Shinzo Abe (67) u petak ustrijeljen tijekom obraćanja na političkom skupu na zapadu zemlje u gradu Nari te da se nakon hica srušio i prokrvario, prenosi The Associated Press.

NHK je prikazao snimku na kojoj se može vidjeti kako Abe leži na tlu te kako nekoliko zaštitara trči prema njemu. Abe se držao za prsa u trenutku kada se srušio, a majica mu je bila krvava. NHK javlja da je bivši japanski premijer prebačen u bolnicu.

AP piše da je premijeru srce počelo otkazivati nakon napada. Kako piše AP, to znači njegovo srce nije moglo dovoljno brzo pumpati krv i tijelo snabdijevati kisikom. Dužnosnici u Japanu se tim terminom znaju koristiti kako bi opisali situacije u kojima osoba više nije živa, ali još uvijek nije službeno proglašena mrtvom.

Lokalne vatrogasne postrojbe tvrde da Abe naoko nije pokazivao znakove života dok je prebacivan u bolnicu. The Guardian pak piše da se Abe nalazi u stanju kardiopulmonalnog aresta.

Društvenim mrežama kolaju snimke napada na Abea te hvatanja osumnjičenog za napad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...