INCIDENT NA SAMOM POČETKU KAMPANJE: Direktorica osnovne škole optužila Vildanu Bešliju za zloupotrebu škole i školskog prostora

"Nadam se da ćete ne samo spriječiti daljna ovakva djelovanja već i spomenutu gospođu sankcionisati o čemu smatram da trebamo biti pisano obaviješteni", poručila je Sijerčić.

  • Društvo

  • 06. Maj 2024  

  • 0

Članica Naše stranke Vildana Bešlija, već je počela svoju predizbornu kampanju za načelnicu Novog Sarajeva pa je tako snimila promotivni spot ispred Osnovne škole Kovačići.

Ispred Osnovne škole Kovačići evocirala je uspomene te skrenula pažnju na projekte koje želi realizirati ako postane načelnica Novog Sarajeva. 

Međutim, to je zasmetalo direktorici pomenute škole Fahreti Sijerčić koja je u svemu vidjela zloupotrebu škole, pa je promptno reagirala i uputila saopćenje Skupštini Kantona Sarajevo.

"Želim vas upoznati, sa ciljem za vašu akciju i vraćanje vladavine zakona, da je gospođa Vildana Bešlija, zastupnica Skupštine Kantona Sarajevo, član Naše stranke, u lične i političke svrhe bez ikakve najave i ikakvog odobrenja od uprave škole JU OŠ Kovačiči, Zagrebačka 22a, snimala spot koji je sastavni dio političke kampanje u dvorištu škole, za koji sam tek nakon objave na društvenim mrežama saznala, čime se prekršio član 6. stav 5) Zakona o osnovnom obrazovanju Kantona Sarajevo", napominjenje direktorica Sijerčić.

U nastavku saopćenja direktorica je sve zamolila da se suzdrže od neovlaštenog prava za posmatranjem škola kao lične svojine.

"Prije svakog mogućeg snimanja u dvorištu ill prostoru škole trebate imati dozvolu uprave škole, kako bi se škola pripremila za taj događaj, ukolíko na njega imate pravo, u cilju zaštite od uznemiravanja djece i odgojno-obrazovnog procesa. Nadam se da ćete ne samo spriječiti daljna ovakva djelovanja već i spomenutu gospođu sankcionisati o čemu smatram da trebamo biti pisano obaviješteni", dodaje Sijerčić.

Potom direktorica pita "kako možemo vjerovati u zaštitu dječijih, radničkih i ličnih prava, koja smo vama kao zastupnicima povjerili na izborima, ako ovako djelujete u profesionalnom radu".

Nada se, dodaje direktorica, da će djeca i svi u školi, u najmanju ruku, dobiti javno izvinjenje od gospođe Bešlije, a da "ćete vi poduzeti i mjere prema pomenutoj gospođi.

"Jedino tako možemo donekle vjerovati u našu bezbjednost, kako ličnih života tako i prava na sretno i bezbjedno obrazovanje i djetinjstvo sve djece u našoj školi! Naglasit ću da smo jedna od škola sa velikim brojem djece sa poteškoćama u razvoju. Nadam se da pomenuta gospođa zna zašto to treba biti bitno prije nego se započne bilo kakvo snimanje", kaže Sijerčić.

Na kraju poručuje da "nama i našoj djeci, prije svega, trebaju bezbjednost í mir u svakom smislu, kao i vladavina zakona" te moli predsjedavajućeg da proslijedi svim zastupnicima ovaj tekst".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...