"SB" NA ISPRAĆAJU NAJTUŽNIJE POVORKE: I nebo je u Sarajevu u suzama dočekalo tabute žrtava genocida iz Srebrenice (FOTO)

Tužna kolona sa 50 tabuta posmrtnih ostataka Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine, dočekana je ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 0

Tužna kolona sa 50 tabuta posmrtnih ostataka Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine, dočekana je ispred Predsjedništva BiH u Sarajevu.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH, na ispraćaju srebreničkih žrtava, osim porodica žrtava, su i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, kandidat za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović i brojni drugi predstavnici različitih nivoa vlasti i građani.

Doček tabuta u Potočarima predviđen je u 16:30 sati.

Husejin Krdžić je najstarija žrtva čiji će posmrtni ostaci biti ukopani u mezarju Memorijalnog centra u Potočarima. Rođen je 1936. godine. Ukopana će biti i tri maloljetnika koji su imali samo 16 i 17 godina kada su ubijeni. Bit će ukopani i blizanci Samir i Semir Hasanović, imali su samo 20 godina u trenutku smrti. Konačan smiraj će naći otac i sin Hajdin i Sead Hukić.

(N1)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...