VESNA PUSIĆ O IZJAVI ŽELJANE ZOVKO: "Kako čovjek isti čas ne umre od sramote kad ovo izgovori?"

"Kakva YU građanska država?! Jednostranački politički sistem! Ili politički nepismena ili misli da su svi idioti", navela je Pusić.

  • Regija

  • 08. Jul. 2022  08. Jul. 2022

  • 3

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, na Twitteru je komentirala izjavu zastupnice Hrvatske u Evropskom parlamentu Željana Zovko (HDZ HR).

Zovko je za N1, između ostalog, kazala:

"Mi se borimo protiv građanske države, i pokušavamo objasniti da je to jugoslovenski model većine - Adis Ahmetović koristi svoju poziciju. Socijalisti, Zeleni kroz Bundestag idu sa ovom Rezolucijom". 

Pusić je u svojoj reakciji navela kako čovjek u isti čas ne umre od sramote kad ovo izgovori. 

"Kako čovjek isti čas ne umre od sramote kad ovo izgovori? Kakva YU građanska država?! Jednostranački politički sistem! Ili politički nepismena ili misli da su svi idioti. Mi podržavamo BiH kao građansku državu s dodatnom zaštitom kolektivnih etničkih prava", poručila je Pusić na Twitteru. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...