TRENER BARCELONE XAVI OTPISAO PET IGRAČA: Poznata sudbina Miralema Pjanića

Riqui Puig jedan je od otpisanih. Pojavio se na početku priprema za novu sezonu, a onda se više nije vratio jer mu je Xavi rekao da na njega ne računa.

  • Sport

  • 09. Jul. 2022  

  • 0

Španski mediji javljaju da je trener Barcelone Xavi uoči puta na turneju u Sjedinjene Američke Države otpisao petoricu fudbalera. 

Riqui Puig jedan je od otpisanih. Pojavio se na početku priprema za novu sezonu, a onda se više nije vratio jer mu je Xavi rekao da na njega ne računa.

Uz Puiga je otpisan i francuski stoper Samuel Umtiti, koji ugovor ima još četiri godine. Za 28-godišnjeg Umtitija Barcelona traži klub koji bi ga kupio ili doveo na posudbu.

Otpisani su i 23-godišnji stoper Oscar Mingueza, dvije godine stariji napadač Rey Manaj i 32-godišnji golman Neto. Oni se neće naći u avionu koji će 16. jula poletjeti za SAD.

Još se ne zna hoće li na pripreme Martin Braithwaite, 31-godišnji napadač iz Danske na kojeg Xavi ne računa nakon dolaska Pierre-Emericka Aubameyanga.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić će se po svemu sudeći naći u avionu za SAD, te će tako naredne sezone nositi dres Katalonaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...