BAKIR IZETBEGOVIĆ IZ STUTTGARTA: "Preživjeli imaju dug prema ubijenim žrtvama..." (VIDEO)

Izetbegović je podsjetio i na ostala mjesta u BiH u kojima su počinjeni stravični zločini, naglasivši da preživjeli imaju dug prema ubijenim žrtvama.

  • Politika

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 15

U njemačkom gradu Stuttgartu održani su Marš mira i centralna manifestacija u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici. Manifestaciji u Stuttgartu su također prisustvovali član Predsjedništva BiH Željko Komšić i zastupnica u Bundestagu Jasmina Hostert.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je podsjetio na 8.372 žrtve genocida u Srebrenici, te da se velikom broju njih i danas traže posmrtni ostaci koji su skriveni u masovnim grobnicama.

"Nije genocid napravljen samo u Srebrenici. To je kulminacija genocida koji je trajao godinama u BiH. Najveći zločini u BiH počinjeni su u julu 1992. godine. Kompletan bošnjački i hrvatski narod je protjeran sa dijela BiH. Izbrisani su njihovi tragovi, porušene džamije, kulturna baština, medrese, katoličke crkve. Užasi koje su napravili našem narodu su neshvatljivi", kazao je Izetbegović.

Izetbegović je podsjetio i na ostala mjesta u BiH u kojima su počinjeni stravični zločini, naglasivši da preživjeli imaju dug prema ubijenim žrtvama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...