INCIDENT UOČI MARŠA MIRA ZA SREBRENIČKE ŽRTVE GENOCIDA U STUTTGARTU: Bakir Izetbegović navodno želio na čelo kolone, organizatori ga odbili

Šta se dešavalo u njemačkom gradu...

  • Politika

  • 10. Jul. 2022  10. Jul. 2022

  • 10

U Potočarima će sutra biti održana kolektivna dženaza u okviru programa obilježavanje 27 godina genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Ove godine u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari bit će ukopano 50 žrtava genocida počinjenog 1995. godine u Srebrenici.

Tim povodom, danas je u Stuttgartu u Njemačkoj održan Marš mira u znak sjećanja na žrtve genocida.

Kako javlja reporter Source.ba portala, manifestaciji prisustvuju i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, te član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Prema našim saznanjima, uoči početka Marša mira, Izetbegović je navodno želio biti na čelu kolone, ali su organizatori to odbili.

Također, treba istaći da je bh. dijaspora lidera Stranke demokratske akcije dočekala aplauzom.

Nakon Marša mira, na Karlsplatzu će biti održan i prigodan program u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...