ALARMANTNO U BIJELOJ KUĆI: Amerikanci otkrili koja zemlja šalje Moskvi stotine dronova za rat u Ukrajini…

Sullivan je dodao da Rusija nije mogla dobiti ono što je željela i da ima problema s oružjem.

  • Svijet

  • 12. Jul. 2022  12. Jul. 2022

  • 1

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je u ponedjeljak da imaju obavještajne podatke da će Iran uskoro poslati stotine bespilotnih letjelica, uključujući i one naoružane, u Moskvu za rat u Ukrajini i da će vršiti obuku ruskih vojnika za upravljanje dronovima.

Sullivan je na konferenciji za novinare u Bijeloj kući prokomentarisao posjetu američkog predsjednika Joea Bidena Bliskom istoku, koja počinje sutra te odgovarao na pitanja novinara.

Ističući da bi Iran trebao poduzeti određene korake u vezi s nuklearnim sporazumom, Sullivan je rekao: "Nismo postavili vremenski okvir za ovaj sporazum. Sporazum je na stolu. Mi i naši evropski partneri to podržavamo. Iran bi trebao poduzeti korak prema ovom sporazumu."

Sullivan je dodao da Rusija nije mogla dobiti ono što je željela i da ima problema s oružjem.

"Imamo informacije da će iranska vlada Rusiji uskoro dati stotine bespilotnih letjelica i da će među njima biti i naoružanih bespilotnih letjelica. Osim toga, ova informacija ukazuje na to da će Iran obučavati ruske vojnike za korištenje ovih bespilotnih letjelica, a taj bi proces mogao započeti ovog mjeseca", poručio je Sullivan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...