NOVAK ĐOKOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: "Oni ne shvataju šta je srpski inat. To je duh našeg nebeskog naroda..."

Podsjetimo, Đoković se ne želi vakcinisati i, kako sada stvari stoje, bit će mu zabranjen nastup u New Yorku na zadnjem Grand Slamu godine.

  • Sport

  • 12. Jul. 2022  12. Jul. 2022

  • 19

Novak Đoković je osvojio Wimbledon, svoj 21. Grand Slam naslov, a po povratku u Srbiju organiziran mu je doček ispred zgrade beogradske skupštine.

"Ovo su najlepši trenuci u životu kad imam blagoslov da uspeh u sportu kojim se bavim mogu ponosno proslaviti sa svojim narodom. Veliko hvala svima koji ste došli u velikom broju, hvala od srca", rekao je 35-godišnji tenisač koji je poseban dio govora posvetio srpskom inatu. "Verujem da je taj neki srpski inat bio presudan zašto se ovdje sada nalazim", rekao je Đoković.

"Jučer sam dao intervju za američku televiziju i pokušao im objasniti što je inat. Ne postoji reč koja prevodi srpski inat, ali to je nešto što označava duh našeg nebeskog naroda koji ustrajava i pokazuje volju i dušu kad je najteže. Takva nam je sudbina i trnovit je put. Uvek postoji svetlo na kraju tunela, vi ste to svetlo."

Podsjetimo, Đoković se ne želi vakcinisati i, kako sada stvari stoje, bit će mu zabranjen nastup u New Yorku na zadnjem Grand Slamu godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...