"HERCEG-BOSANSKI" PORTAL POZIVA SCHMIDTA DA INTERVENIRA: "Ahmetoviću zabranite ulazak u BiH, Đonlagića isključite iz političkog života!" 

"Ovo političko smeće mora biti sankcionirano ukoliko želimo sačuvati kakav takav mir u ovom krhkom protektoratu kojeg Đonlagić namjerava pretvoriti u građansku državu", poručuje portal blizak HDZ-u. 

  • Mini market

  • 13. Jul. 2022  13. Jul. 2022

  • 7

Mostarski ABCportal, blizak Čovićevom HDZ-u, piše da bi trebalo zabraniti ulazak u BiH njemačkom zastupniku Adisu Ahmetoviću te zabraniti politički rad Dženanu Đonlagiću i stranci DF "koji uporno napadaju na same temelje BiH".  

Mostarski portal piše da je Đonlagić "ekstremni radikal, bošnjački nacionalist i jedan od najvećih rušitelja i neprijatelja Bosne i Hercegovine", a do takvog zaključka je došao nakon što je predsjedavajući Kluba poslanika DF-a u Predstavničkom domu Parlementa BiH i generalni sekretar Demokratske fronte govorio za "Oslobođenje", o čemu smo već izvijestili. 

"Visoki predstavnik treba isključiti iz političkog života ekstremnog Đonlagića zbog isključivih stavova koji unose nemir među narode u Bosni i Hercegovini", piše ABCportal, navodeći da se Đonlagić u intervjuu Oslobođenju "ne libi javno obznaniti da će rušiti naš Ustav i konstitutivnost naroda". 

ABCportal / Screenshot

"Ovo političko smeće mora biti sankcionirano ukoliko želimo sačuvati kakav takav mir u ovom krhkom protektoratu kojeg Đonlagić namjerava pretvoriti u građansku državu", poručuje portal blizak HDZ-u. 

Mostarski portal dalje piše da se na ovakve izjave mora jako i odmah odgovarati pa se očekuje upozorenje i priopćenje HNS-a iz Mostara.

"HNS mora Đonlagićeve stavove predočiti Schmidtu na uvid i tražiti sankcioniranje ovog mrzitelja i rušitelja protektorata  BiH", zaključuje mostrski portal.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...