IZ MEMORIJALNOG CENTRA PORUČILI: "Šta negator genocida mora kazati da bi ispunio biće krivičnog djela negiranja genocida?"

Ovo mi moglo biti jako dobro pitanje, s obzirom na nedavna negiranja genocida u Srebrenici, kojeg je potvrdio i Haški tribunal.

  • Vijesti

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 0

Šutke i sa bolom i tugom su Bosanci i Hercegovini, ali i građani iz regiona i svijeta, obilježili 11. juli, 27. godišnjicu genocida u Srebrenici.

Nažalost, to nije slučaj sa cijelom Bosnom i Hercegovinom, pa tako smo mogli vidjeti i mnoge primjere negiranja genocida, posebno onih koji su predstavnici političkih stranaka.

Ništa bolja situacija nije i u susjednoj Srbiji.

Zato su Majke Srebrenice uputile jako dobro pitanje:

"Tražimo da Tužilaštvo BiH pojasni šta to negator genocida mora kazati, kako i u kojim okolnosti da bi ispunio biće krivičnog djela negiranja genocida".

Ovo bi moglo biti jako dobro pitanje, s obzirom na nedavna negiranja genocida u Srebrenici, koje je potvrdio i Haški tribunal.

(Radiosarajevo.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...