ŠIRENJE RUSKOG UTJECAJA: Russia Today otvara predstavništvo u Srbiji

Da je u pripremi otvaranje tog kanala, potvrdila je za Nova.rs glavna i odgovorna urednica Sputnjik Srbija Ljubinka Milinčić.

  • Regija

  • 14. Jul. 2022  14. Jul. 2022

  • 2

Ruska državna televizija "Russia Today" otvoriće svoje predstavništvo u Srbiji, saznaje Nova.rs. Riječ je o TV stanici kojoj je EU zabranila emitovanje zbog „podsticanja i podrške ruskoj agresiji” na Ukrajinu.

Da je u pripremi otvaranje tog kanala, potvrdila je za Nova.rs glavna i odgovorna urednica Sputnjik Srbija Ljubinka Milinčić.

„Da li sada treba da vam odajem tajnu ili ne? Ostavite da to oni kažu“, kaže urednica Sputnjika Srbija.

Inače, Savjet EU je još u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državnih medija „Russia Today“ i „Sputnjik“ na teritoriji cijele EU. Kako su prenijeli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, web stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlaštenja i dogovori o distribuciji su suspendovani, naveli su u Savjetu EU.

U Briselu su ocjenili da su ta dva medija važni instrumenti u „podsticanju i podršci ruske agresije” protiv Ukrajine i da predstavljaju „značajnu i direktnu prijetnju javnom redu i bezbjednosti EU”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...