ZAGONETNA OBJAVA NAČELNIKA OPĆINE NOVO SARAJEVO: "Oni nemaju granice"

Iako u svojoj objavi Tanović nije nikog prozvao imenom, naglasio je kako, bez obzira na trud, uvijek postoji sistem izvan sistema koji sprečava pozitivne procese.

  • Politika

  • 15. Jul. 2022  15. Jul. 2022

  • 1

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović obratio se javnosti na zvaničnom Facebook profilu na kojem se osvrnuo na svoj rad, ali je ujedno uputio i kritike za one koji, prema njegovim riječima, nastoje utjecati na njegov rad.

Iako u svojoj objavi Tanović nije nikog prozvao imenom, naglasio je kako, bez obzira na trud, uvijek postoji sistem izvan sistema koji sprječava pozitivne procese.

"Veoma jednostavno, koliko god neko radio i trudio se da ostvari ono što je zacrtao i obećao, uvijek će postojati 'SISTEM' izvan sistema koji će  učiniti sve da vas u tome spriječi, da omalovaži svaki vaš korak i napravi ovo društvo i zajednicu nefunkcionalnom. Jer, jedino u takvim okolnostima, ti 'sistemi' opstaju i funkcionišu! Jedino u takvim okolnostima takvi sistemi pronalaze načine za svoje 'podobne' i 'predodređene', a vas guraju u svoju kolotečinu, jer jedino tako mogu da kažu 'svi smo isti”. To je, kažu oni, politika", rekao je Tanović.

 Poručio je kako, ipak, nisu svi isti.

"Mislili su da ću da šutim i ispunjavam nečije želje, a ustvari su brzo shvatili da su na pogrešnoj adresi i da taj scenario u kojem oni testiraju moju odlučnost i volju spram svojih političkih ambicija i funkcija neće proći. Ne. Nećemo tako. Znaju oni jako dobro šta smo, a šta nismo obećali. Znaju još bolje i da mi nikakvi mandati i funkcije ne znače ništa, pa možda zato tako olako vjeruju da ću se pod nekakvim loše režiranim spinovima i pritiscima povući", poručio je načelnik.

Na kraju, poručio je, za sada neimenovanim akterima, kako su kratke pameti.

"Kratke su pameti! Dok su neki svoje kompletne politike godinama unazad gradili na pričama i sa distance, ja sam te priče živio svaki dan! Eh, to su samo malo zaboravili. Nisam ih komentarisao, ne zato što nisam imao šta reći, već da vidim gdje su im granice! Nemaju ih!", zaključio je Hasan Tanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...