OPĆINA NOVO SARAJEVO PRISKOČILA U POMOĆ: Šestočlanoj porodici čiji je dom jutros izgorio na Dolac Malti bit će obezbijeđen alternativni smještaj

Njih je danas posjetio Dervo Sejdić, predsjednik Udruženja Kali Sara - Romski informativni centar, kazavši da na svu sreću nema ljudskih žrtava.

  • Društvo

  • 16. Jul. 2022  16. Jul. 2022

  • 0

Na Dolac Malti u Sarajevu jutros je veliki požar uništio barake u kojima živi i jedna šestočlana porodica.

Njih je danas posjetio Dervo Sejdić, predsjednik Udruženja Kali Sara - Romski informativni centar, kazavši da na svu sreću nema ljudskih žrtava.

"Izgorili su pomoćni prateći objekti i dijelom stan šestočlane porodice Ismeta Tahirovića. Ovom prilikom došlo je i do oštećenja okolnih stambenih objekata, na sreću manja materijalna šteta. Trenutno pokušavam kontaktirati nadležne da se porodici Tahirović obezbijedi nužni smještaj", naveo je Sejdić.

Općinski načelnik Hasan Tanović danas je također sa saradnicima iz Službe za civilnu zaštitu obišao lokalitet i razgovarao sa porodicama koje su koristile ove objekte, a jedna porodica je i živjela u jednom od objekata.

"Za ovu šestočlanu porodicu bit će obezbijeđen alternativni smještaj", kazao je načelnik Tanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...