ŠTA JE PRAVA POZADINA CIJELOG SLUČAJA: Da li je požar u naselju Dolac Malta podmetnut da bi se islelile romske porodice i napravila zgrada i parking? (VIDEO)

Niko nije povrijeđen. U požaru je gorjela soba u kojoj je spavalo četvoro djece.

  • Vijesti

  • 17. Jul. 2022  17. Jul. 2022

  • 0

Na uglu ulica Kalesijska i Sakiba Nišića u naselju Dolac Malta jučer ujutro nešto prije pet sati buknuo je požar. Izgorio je krov jedne kuće i više baraka.

Niko nije povrijeđen. U požaru je gorjela soba u kojoj je spavalo četvoro djece.

Namjerna paljevina uzrok je požara koji je izbio na objektima.

TVSA izvještava da je se po regulacionom planu ovdje treba graditi parking i zgrada. Porodice Sejdić i Tahirović su trebale biti iseljeljene.

"Prije nekih mjesec i po ministrica Prvulović (ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović) me je pozvala da razgovaramo vezano za rješavanje ovog problema. Tada mi je saopćila da se razmišlja o izmještanju stanovnika ovog naselja baraka. Ja sam rekao da su Romi spremni na taj korak, ali uz dodjelu adekvatnog stambenog smještaja", kazao je za TVSA Dervo Sejdić, predsjednik Saveza Roma BiH.

Cijeli prilog TVSA možete pogledati u videu ispod.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...