PREDSJEDNICA KLUBA U SARAJEVSKOJ OPĆINI CENTAR ODGOVORILA NA OPTUŽBE: Zašto nisam glasala za Prijedlog nacrta statuta?

"Slobodna Bosna" objavila je nedavno tekst u kojem se navodi kako je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Sejad Đozo, inače član NiP-a, iznio žestoke optužbe na račun načelnika Srđana Mandića (Naša stranka) te ga pozvao da se vrati "sarajevskom dogovoru", koji je uoči lokalnih izbora napravila Trojka.

  • Vijesti

  • 18. Jul. 2022  18. Jul. 2022

  • 1

"Slobodna Bosna" objavila je nedavno tekst u kojem se navodi kako je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Sejad Đozo, inače član NiP-a, iznio žestoke optužbe na račun načelnika Srđana Mandića (Naša stranka) te ga pozvao da se vrati "sarajevskom dogovoru", koji je uoči lokalnih izbora napravila Trojka.

Đozo je u svom tekstu naveo kako je sa vijećnicima iz SDA i Klubom Majstorović-Gabela "oboren" Nacrt izmjena i dopuna Statuta Općine Centar, a koje je načelnik Mandić u predizborno i postizborno vrijeme na sav glas najavljivao, na šta je reagirala predsjednica Kluba Maida Gabela čiji demant prenosimo u cjelosti:

"Budući da sam prozvana kao jedan od krivaca za neusvajanje Nacrta statuta Općine Centar, želim iznijeti svoje viđenje:

Načelnik Srđan Mandić je na Sjednici Općinskog vijeća iznio tzv. 'prigovor zakonitosti' na Prijedlog nacrta statuta tvrdeći da određeni dijelovi potencijalno nisu u skladu sa zakonom i ta je tačka trebala biti povučena dok se ne provjeri. Smatrala sam da je izglasavanje Nacrta statuta i slanje u dalju proceduru, odnosno na javnu raspravu, a da pritom nismo sigurni da li je u skladu sa zakonom, u najmanju ruku neozbiljno i nekorektno prema građanima koji bi učestvovali u javnoj raspravi i dali svoj doprinos.

Zato nisam glasala za Prijedlog nacrta statuta. Jednako bih postupila da je bilo ko od kolega vijećnika iznio sličan prigovor. Iskreno, zabrinjavajuće je koliko kolega vijećnika nema problem s tim da glasa/ usvaja nešto što makar i potencijalno nije u skladu sa zakonom.

Zaista bi mi bilo drago da postoji bolja komunikacija, dogovaranje, uvažavanje te da se kao Vijeće više bavimo onim što je u interesu građana, a manje sami sobom.

Izabrani smo od građana i građanki koji od nas očekuju da unaprijedimo život u Općini Centar. Nadam se da će i pored dosadašnjih tenzija prevladati zdrav razum i da će 'koalicioni partneri' pronaći zajednički jezik kako bismo mogli radili na tome da imamo kvalitetne i sigurne saobraćajnice, osvijetljenje ulice i pjesačke prelaze, opremljena i čista igrališta, utopljene kuće i zgrade, nove vrtiće, bolje uslove u zdravstvenim ustanovama itd. U protivnom ćemo nastaviti gledati cirkus na sjednicama OV Centar i blokade rada načelnika, a zbog čega će najviše ispaštati građani", navela je Maida Gabela za "Slobodnu Bosnu".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...