NAJVEĆI USPJEH U KARIJERI: Sanjin Pehlivanović osvojio srebrenu medalju na Svjetskim igrama

Pehlivanović je na Svjetskim igrama osvojio srebrenu medalju nakon što je u izvanrednom finalu poražen od po mnogima najboljeg igrača na svijetu, Nijemca Joshue Fillera.

  • Sport

  • 18. Jul. 2022  18. Jul. 2022

  • 0

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović nastavio je da blista na svjetskoj sceni i u Birminghamu gdje je (Alabama, Sjedinjene Američke Države) postigao je svoj najveći uspjeh u seniorskoj karijeri. Pehlivanović je na Svjetskim igrama osvojio srebrenu medalju nakon što je u izvanrednom finalu poražen od po mnogima najboljeg igrača na svijetu, Nijemca Joshue Fillera. Sanjin je vodio veći dio meča, imao je 8:7, ali Filler koji u svojoj riznici ima bukvalno sve što jedan igrač bilijara može imati (svjetski prvak, evropski prvak, osvajač US Opena) je imao više koncentracije u završnim partijama. "Meč je bio izuzetno težak, imao sam priliku kod vodstva 5:3, nisam je iskoristio, Josh je odigrao nekoliko nevjerovatnih poteza. Sretan sam što sam osvojio srebrnu medalju, iako osjetim da sam mogao i više. Prvi sam igrač iz Bosne i Hercegovine koji je došao na Svjetske igre, uvijek sam ponosan kada uradim nešto za svoju domovinu, mi smo mala država i divan je osjećaj kada uradiš nešto da se za tvoju zemlju čuje u cijelom svijetu. Ova godina ide dobro za mene, tu sam, nadam se da ću uskoro biti na samom vrhu", izjavio je Pehlivanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...