SVJETSKI SENIORSKI VICEPRVAK: Sanjin Pehlivanović, najbolji bh. igrač bilijara, u narednoj godini očekuje titulu

Do kraja godine će napraviti mali predah u takmičenjima, a uskoro počinje naporne pripreme za narednu godinu, u kojoj ga već krajem januara očekuje nastup na SP u Las Vegasu

  • Sport

  • 09. Nov. 2023  

  • 0

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović na Svjetskom seniorskom prvenstvu, održanom krajem oktobra u austrijskom Klagenfurtu, ostvario je historijski uspjeh osvajanjem titule svjetskog viceprvaka u disciplini “osmica”, piše Raport.ba.

Dvadesetdvogodišnji Sarajlija je svoj najveći uspjeh u profesionalnoj karijeri i jedan od najvećih za bh. sport uopšte, zabilježio u izuzetno jakoj u konkurenciji 128 pozvanih najboljih igrača svijeta.

U finalnom meču protiv legendarnog američkog igrača Shanea Van Boeninga, jedog od najtrofejnijih igrača svih vremena, presudilo je “razbijanje”, u kojem je više sreće imao protivnik, koji je na kraju slavio sa 10:6.

Inače, Pehlivanović je u polufinalu, koje je prema njegovim riječima bilo finale prije finala, bio bolji od Austrijanca Maxa Lehnera sa 10:8, a u četvrtfinalu od njegovog sunarodnika Marija Hea (10:7).

Prije osvajanja srebra na SP-u, ostvario je još jedan sjajan rezultat kada je bio treći na jednom od najvećih svjetskih turnira “Hanoi openu” u Vijetnamu, na kojem je učestvovalo 256 igrača, ali, po njegovim riječima, posljednji rezultat ima veću težinu jer se radi o svjetskom prvenstvu.

“Ovaj uspjeh znači mi puno u nastavku karijere. Puno radim, treniram i ulažem u svoju karijeru. U svim nastupima uvijek očekujem prvo mjesto i ne sumnjam da će doći i titula svjetskog seniorskog prvaka. Sve se nekako slaže, ovo mi daje još veći motiv, da što bolje radim u budućnosti”, kazao je Pahlivanović za Fenu.

Do kraja godine će napraviti mali predah u takmičenjima, a uskoro počinje naporne pripreme za narednu godinu, u kojoj ga već krajem januara očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Las Vegasu u discplini “desetka”, u kojoj je aktualni vlasnik titule evropskog seniorskog prvaka.

“Radi se o jednoj od mojih dražih disciplina, svakako da očekujem puno. Uvijek na turnire idem sa jednom misli i misijom u glavi da osvojim prvo mjesto za šta se naporno spremam. Za koji dan krećem s treninzima za SP. Cilj mu je osvajanje prvog mjesta na SP-u. Od kako sam počeo igrati bilijar težim ka tome da postanem svjetski seniorski prvak, kao što sam to ostvario i u juniorskoj konkurenciji. U Klagenfurtu sam bio sam blizu, ali svakako ću to postati, ‘što prije to bolje’”, zaključio je Pehlivanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...