ŠOKANTNE TVRDNJE PROFESORA HADŽIDEDIĆA: „Schmidt je došao pomoći Čoviću u stvaranju trećeg entiteta, zatražiti prekid svih odnosa sa Evropskom unijom i protjerivanje njihovih diplomata…“

„To bi uradila svaka suverena država. Ali, eto mi to nismo još od Lisabonske konferencije“, kaže Hadžidedić.

  • Mini market

  • 19. Jul. 2022  19. Jul. 2022

  • 7

Zlatko Hadžidedić, profesor međunarodnih odnosa, već duže vrijeme konzistentno i uporno govori o pogrešnom diskursu u vezi izmjena Izbornog zakona BiH, neshvaćajući zašto je to tako lako prihvaćeno.

Nakon vijesti da visoki predstavnik Christian Schmidt razmišlja o nametanju Izbornog zakona na način da se u BiH i zvanično uvede apartheid Hadžidedić nije iznenađen, jer je, kako kaže, još u februaru sam napominjao da je visoki predstavnik u BiH došao sa misijom da uništi BiH i pomogne Draganu Čoviću.

„Nisam iznenađen, ali je bitno istaći da ovakvo ponašanje ide direktno protiv Rezolucije Bundestaga, tako da ovo nije autentična njemačka politika, nego direktno politika Evropske komisije iz Brisela. Prije samog imenovanja Schmidta sam pisao da on dolazi pomoći Čoviću u stvaranju trećeg entiteta. Schmidt je u službi Hrvatske i HDZ-a. Nosilac je ordena Ante Starčevića. Zato su baš njega i doveli tu gdje može da djeluje iznad i izvan ustava“, ističe Hadžidedić za NAP.

Napominje da bi bilo korisno da se konačno zatraži prekid svih odnosa sa Evropskom Unijom i protjerivanje njihovih diplomata.

„To bi uradila svaka suverena država. Ali, eto mi to nismo još od Lisabonske konferencije“, ističe.

Hadžidedić tvrdi i da su u Dejtonu zadnji ostaci suvereniteta države locirani u OHR-u. 

„Tako da visoki predstavnik može taj suverenitet i poništiti do kraja“, upozorava Hadžidedić, tvrdeći da bi pobuna i ustanak pomogli.

"Možda i neke zemlje EU promijene politiku ili se angažuju SAD, ali sve je to malo vjerovatno u ovim okolnostima", dodaje Hadžidedić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...