NAPALE GA DVIJE MUŠKE OSOBE: Brutalno pretučen trebinjski ćevabdžija Huso Pervan

U više navrata Pervan je pozajmljivao novac Vojčiću, ali mu on nije nikada vratio.

  • Hronika

  • 21. Jul. 2022  21. Jul. 2022

  • 6

Vlasnik ćevabdžinice Kastel, poznatije kao “Ćevabdžinica kod Mura”, Huso Pervan brutalno je pretučen 17. jula 2022. godine ispred svoje radnje. Pretukle su ga dvije muške osobe.

Nasilnici su poznati - Nebojša Vojčić iz Bileće i Stojan Brajić iz Trebinja. Oni su tražili od Pervana 2.000 KM da bi ga navodno štitili. To je dokaz reketiranja Bošnjaka koji živi i radi u svom Trebinju.

U više navrata Pervan je pozajmljivao novac Vojčiću, ali mu on nije nikada vratio.

Porodica Pervan prognana je tokom velikog ratnog etničkog čišćenja Bošnjaka iz svog grada. Boravili su u Danskoj kao izbjeglice, a onda se među prvima vratili u Trebinje.

Naravno da je ovo udar na povratak i normalan život u Bosni i Hercegovini. I prije je bilo nasilja nad povratnicima u Trebinju, ali policija i tužilaštvo do sada nisu pokazali da istinski žele zaštititi Bošnjake u ovom gradu, prenosi portal  Bosna Global.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...