DODIK I KALABUHOV: "Daytonski Ustav garant opstanka Bosne i Hercegovine"

Sagovornici su ukazali na značaj Daytonskog mirovnog sporazuma koji garantuje sigurnost BiH i njen opstanak.

  • Politika

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igorom Kalabuhovom o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Sagovornici su ukazali na značaj Daytonskog mirovnog sporazuma koji garantuje sigurnost BiH i njen opstanak.

"Kalabuhov je ponovio stav Rusije o potrebi poštivanja Ustava Bosne i Hercegovine, koji je garant opstanka Bosne i Hercegovine i ravnopravnosti dva entiteta i tri konstitutivna naroda", saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda.

On je naglasio da je dejtonski Ustav garant opstanka Bosne i Hercegovine, te da Rusija podržava očuvanje teritorijalnog integriteta i daytonskog uređenja Bosne i Hercegovine.

Dodik i Kalabuhov razgovarali su i o značajnim projektima koji su dogovoreni prilikom njegove nedavne posjete Sankt Peterburgu, među kojima je i izgradnja plinovoda za Bosnu i Hercegovinu, koji bi omogućio snabdijevanje plinom i korisnika u Federaciji BiH po nižim cijenama, za šta se Dodik založio kod zvaničnika Ruske Federacije, javlja Srna.

Dodik je zamolio ambasadora Kalabuhova da prenese izraze zahvalnosti predsjedniku Rusije i ministru vanjskih poslova Vladimiru Putinu i Sergeju Lavrovu na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu tokom njegove posjete Sankt Peterburgu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...