DODIKOVA MINISTRICA FINANSIJA PORUČILA DA GRAĐANI RS NEĆE GLADOVATI: "Imamo i zalihe..."

Naglasila je da je budžet RS stabilan, da ostaje razvojni čemu svjedoči i nastavak realizacije svih zacrtanih projekata od energetike do infrastrukture.

  • Ekonomija

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 3

Ministrica finansija RS Zora Vidović izjavila je da Vlada RS donosi mjere u cilju ublažavanja inflacije i pobljšanja životnog standarda, te da je s tim u vezi doneseno i nekoliko odluka kako ne bi došlo do nestašice hrane i energenata.

"Mislim da ne treba RS i njeno stanovništvo da se brinu oko hrane. Hrane će biti dovoljno, imaćemo i neke zalihe koje ćemo dijeliti stanovništvu koje bude imalo potrebu za tim", rekla je Vidović za Radio RS.

Međutim, dodaje da su problem energenti.

"Mi sad pokušavamo da osiguramo i određenu količinu energenata koja bi ostala u zalihama. Najviše na tome radi Elektroprivreda koja ima ambiciju da obijezbijedi značajnu količinu nafte i naftnih derivata koji bi joj služili za termoelektrane", rekla je Vidović.

Naglasila je da je budžet RS stabilan, da ostaje razvojni čemu svjedoči i nastavak realizacije svih zacrtanih projekata od energetike do infrastrukture.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...