ZORAN MILANOVIĆ REAGOVAO O TOME ŠTO JE RUSIJA PROGLASILA HRVATSKU NEPRIJATELJSKOM ZEMLJOM: "Opasna je ta situacija..."

"Mi jesmo u neprijateljstvima s Rusijom", kaže Milanović

  • Regija

  • 22. Jul. 2022  22. Jul. 2022

  • 2

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je, povodom informacije da je Rusija stavila Hrvatsku na listu neprijateljskih država, da je to opasna situacija koja prijeti da se razvije u nešto nesagledivo.

"Mi jesmo u neprijateljstvima s Rusijom. U tome ne učestvujemo toliko aktivno kao neke druge države, koje su de fakto u ratu. Ovo je jedna vrlo opasna situacija koja prijeti da se razvije u nešto nesagledivo, a nadam se da neće", izjavio je Milanović, prenosi HRT.

Rusija je na listu neprijateljskih zemalja dodala i: Hrvatsku, Sloveniju, Grčku, Dansku i Slovačku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...