ODE I ANA: Vučić prelomio, Brnabić ispada iz trke za novu premijerku Srbije, najozbiljnija kandidatkinja je...

Srbija bi do kraja ljeta trebalo da dobije novu Vladu, a kako sada stvari stoje Ana Brnabić više neće biti premijerka.

  • Regija

  • 23. Jul. 2022  

  • 3

Aktuelna premijerka Srbije, Ana Brnabić je najozbiljnija kandidatkinja da preuzme poziciju predsjednice Skupštine Srbije, objavio je list Nova.

Kako saznaje dnevni list “Nova”, Srbija bi do kraja ljeta trebalo da dobije novu Vladu, a kako sada stvari stoje Ana Brnabić više neće biti premijerka.

Njena nova uloga biće u parlamentu, gdje će na mjestu predsjednika naslijediti Ivicu Dačića, lidera Socijalističke partije Strbije(SPS).

Konstitutivna sjednica Skupštine Srbije trebalo bi da se održi krajem jula ili u prvim danima augusta, a nakon toga slijedi glasanje za novog predsjednika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...