DA LI SE NIKŠIĆ PRERANO PONADAO: Istraga.ba javlja da Schmidt još nije odustao od nametanja Izbornog zakona BiH

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je u prisustvu svojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Shmidtom.

  • Vijesti

  • 25. Jul. 2022  25. Jul. 2022

  • 18

Visoki predstavnik Christian Schmidt još uvijek nije odustao od nametanja izmjena Izbornog zakona. To što je saopćio lideru SDP-a BiH Nerminu Nikšiću da odustaje samo je pokušaj OHR-a da što manji broj ljudi dođe na večeras zakazane proteste, saznaje Istraga.ba.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić rekao je da je u prisustvu svojih najbližih saradnika obavio telefonski razgovor sa visokim predstavnikom u BiH Christianom Shmidtom.

Nikšić je iskazao zahvalanost Schmidtu na izuzetno konstruktivnom razgovoru, razmjeni argumenata i opredjeljenju da uvaži drugačije stavove.

"Jako sam zadovoljan da je u razgovoru nagovijestio kako trenutno neće doći do nametanja novih izbornih pravila, a da će se o izmjenama Izbornog zakona BiH razgovarati nakon izbora. Drago mi je da je g. Schmidt uvidio da je nametanje izmjena Izbornog zakona BiH u ovom trenutku kontraproduktivno", kazao je Nikšić.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...