SARAJLIĆEV ADVOKAT: "Komentari su mu nanijeli štetu, neko će za to odgovarati"

“Zbog toga on i njegova porodica zaslužuju izvinjenje. Sarajlić je u tom periodu postao sinonim za korupciju, a sada će vjerovatno biti komentara i na to da je kriv zato što je oslobođen. Ali neko će za to morati odgovarati vjerujte”, naglasio je Ibrišimović.

  • Vijesti

  • 29. Jul. 2022  29. Jul. 2022

  • 0

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu u predmetu "Bosna" u kojem je Amir Zukić, bivši generalni sekretar SDA osuđen na tri godine zatvora zbog nezakonitog zapošljavanja, a delegat u Parlamentu Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić oslobođen je optužbi. Sarajlićev advokat Fahrudin Ibrišimović poručio je da će neko morati odgovarati za štetu koja mu je nanesena.

Ibrišimović je rekao da je za pet godina suđenja Sarajliću pričinjena ogromna šteta zbog, kako kaže, nesuvislih i nepristojnih komentara na njegov račun.

“Zbog toga on i njegova porodica zaslužuju izvinjenje. Sarajlić je u tom periodu postao sinonim za korupciju, a sada će vjerovatno biti komentara i na to da je kriv zato što je oslobođen. Ali neko će za to morati odgovarati vjerujte”, naglasio je Ibrišimović.

Sarajlić danas nije došao na ročište, a Ibrišimović je rekao da je opravdano odsutan.

“Čuo sam se s njim, zadovoljan je presudom, ali ja sam znao i prvi dan kada sam pročitao optužnicu da će biti oslobođen. Nije previše iznenađen oslobađajućom presudom. U slučaju da i pravosnažna presuda bude ista pokrenut ćemo postupak protiv određenih ljudi i institucija jer neko štetu mora nadoknaditi jer on je politički diskreditovan. Pokrenut je još jedan predmet protiv Sarajlića, ali on će završiti isto kao i ovaj. Bit će oslobađajuća presuda, ja garantujem jer u tome što se navodi u opisu inkriminacije nije krivično djelo”, zaključio je Ibrišimović.

Podsjetimo, Općinski sud u Sarajevu danas je izrekao presudu u predmetu “Bosna” u kojoj je Amir Zukić osuđen na tri godine zatvora zbog nezakonitog zapošljavanja, a Asim Sarajlić oslobođen optužbi.

Osim Zukića osuđen je i Sadet Bibić na šest godina zatvora.

Krivim su proglašeni i Senad i Nedžat Trako, te Ramiz Karavdić.

Po jednoj tački optužnice uz Sarajlića krivice su oslobođeni i Zukić i Džananović.

Zukić, Džananović, Bibićem, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić i Asim Sarajlić bili su optuženi za nezakonito posredovanje pri zapošljavanju, zloupotrebu položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...