NE SLUTI NA DOBRO: Umiješala se i Rusija zbog incidenata na Kosovu, uputila prijetnje...

"To je još jedan korak ka protjerivanju srpskog stanovništva sa Kosova", kaže Zaharova

  • Regija

  • 31. Jul. 2022  

  • 4

"Rusko Ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je Prištinu, SAD i EU, da prestanu sa provokacijama i da poštuju prava Srba na Kosovu", saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je napomenula da je odluka tzv. vlasti u Prištini da od 1. augusta počnu da primjenjuju pravila o prinudnoj zamjeni ličnih dokumenata i registarskih brojeva lokalnih Srba "još jedan korak ka protjerivanju srpskog stanovništva sa Kosova".

"Kosovski lideri znaju da Srbi neće ostati ravnodušni kada je u pitanju direktan napad na njihove slobode i namjerno idu na eskalaciju kako bi pokrenuli vojni scenario. Naravno, i Beograd je na meti napada, koji Zapad želi dodatno da 'neutrališe' rukama kosovskih Albanaca", rekla je Zaharova.

alt

Status Marije Zaharove na Telegramu

Ona je napomenula da Moskva poziva EU, SAD i Prištinu da zaustave provokacije.

"Ovakav razvoj događaja je još jedan dokaz neuspjeha posredničke misije EU", naglasila je Zaharova.

"Ovo je ujedno i primjer kakvo je mjesto za Beograd pripremljeno u Evropskoj uniji, nudeći Beogradu de fakto da trpi nedostatak prava svojih sunarodnika", rekla je predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...